Balâ’nın Üçem köyünde doğan Kenan İmirzalıoğlu’nun hayat hikayesi herkesi şaşırttı

Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında? Kenan İmirzalıoğlu aslen nereli? Kenan İmirzalıoğlu ne iş yapıyor? Kenan İmirzalıoğlu niçin gündemde? Kenan İmirzalıoğlu nereli? Kenan İmirzalıoğlu hangi köylü? Kenan İmirzalıoğlu yükselişi iyi mi oldu? Kenan İmirzalıoğlu tıp okudu mu? Kenan İmirzalıoğlu ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik…

Kenan İmirzalıoğlu kimdir?

Kenan İmirzalıoğlu, 18 Haziran 1974’te Ankara’nın Balâ İlçesi Üçem Köyü’nde doğdu. Ancak sicil dairesine 10 Nisan 1974 zamanı girilir. Ailesinin soyu Bozulu Türkmenlerinin Tabanlı aşiretine dirençlidir. 17. yüzyılın sonlarında Celali İsyanları sebebiyle Erzurum’un Horasan bölgesinden göç ederek Balâ bölgesine yerleşerek Balâ ilçesi ve Üçem köyünü kuran bir aileden gelmektedir. Babası Mustafa İmirzalıoğlu, anası Kırıkkale İli Keskin İlçesi İğdebeli Köyü’nden Yıldız İmirzalıoğlu’dur. Üç çocuk ve bir ufak çocuktan oluşan bir aileye haiz olan Kenan İmirzalıoğlu’nun Derviş isminde bir ağabeyi ve Zübeyde Yasemin isminde bir ablası bulunmaktadır. Eski Ankara Milletvekili İbrahim İmirzalıoğlu, Kenan İmirzalıoğlu’nun amcasıdır.

Kenan İmirzalıoğlu aşağı yukarı 12 sene Üçem köyünde yaşadı. Ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da yaşayan teyzesinin yanısıra tamamladı. Ankara Çankaya Bahçelievler Deney Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Fakültesi’nde tamamladı. Üniversitede çoğu temel malumat var.

Öğrenci olarak 1997 senesinde “Türkiye’nin En İyi Modeli” yarışmasına katıldı. Bu yarışmanın ilkinde İstanbul’da düzenlenen 10. Best Model in the World yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek birinci oldu.

Fakir bir gencin derslik atlama mücadelesini özetleyen Deli Yürek dizisinde Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı ve bütün ülkelerde üne kavuştu. Deli Yürek dizisi 1998-2002 yılları aralığında yayınlanmıştır. İmirzalıoğlu, 2001 senesinde dizinin devamı olan Deli Yürek: Bumerang Cenneti filmimizde de aynı görevi oynadı.

2003-2005 yılları aralığında Show TV’de gösterilen Alacakaranlık isimli polisiye dizide Uğur Yücel ile başrolü paylaştı. Uğur Yücel’in yazıp yönetmekte olduğu Yazı Tura (2004) filmimizde askerlik esnasında yaşamış olduğu travmaları atlatamayan Cevher isimli karakteri canlandırdı.

2005-2007 yılları aralığında Show TV’de gösterilen Acı Hayat dizisindeki Mehmet Kosovalı rolü; Animasyon filminden uyarlanan Son Osmanlı Yandım Ali (2007) isimli filmimizde Külhanbeyi Ali rolünü oynamaya layık görüldü. Sanatçı, Kabadayı (2008) filmimizde Şener Şen ve Aslı Tandoğan’la başrolleri paylaşmış; 2009 senesinde Uğur Yücel’in yönetmekte olduğu Ejder Kapanı filmimizde Akrep Celal rolünü canlandırdı.

2009-2011’de eski Ezel’in ve Türklerin popülerliğini de göreceksiniz. 2012 senesinde Osman Sınav’ın yönetmekte olduğu Uzun Hikâye isimli filmimizde başrol oynadı.

Şirketin işi 2012 senesinde gerçekleşti ve Türkiye’de ilk defa fiyatı 4.000.000 $ oldu. İmirzaloğlu, Karadayı dizisinde başrol oynadı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü 6 Ağustos 2013’te muhtelif illere operasyon düzenledi. Ekim 2015’te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla “uyuşturucu kullanmak” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün iptaline ve beş sene ertelenmiş hapis cezası verilmesine karar verdi.

İmirzalıoğlu, 2016 senesinde oyuncu Sinem Kobal ile evlendi. Yaşlılıkta Çiftin, Lalin (2020) ve Leyla (2022) filmleri de mevcuttur.

Banu Dedeman kimdir kaç yaşında? Banu Dedeman nerelidir? Banu Dedeman evli mi?

Banu Dedeman kimdir kaç yaşında? Banu Dedeman nerelidir? Banu Dedeman evli mi?

İmirzalioğlu, Peyami Sefa’nın kitabından uyarlanan Cingöz Recai (2017) filmimizde başrol oynadı. Çekimler İstanbul ve St. St. Petersburg’da çekilen film pek etkin olamadı. 2018 senesinde Kanal D’de gösterilen Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisinde Fatih Sultan Mehmed’i canlandırdı. Dizi 6.bölümde sona erdi.

İmirzalıoğlu 5 Ekim 2019’dan bu yana ATV’de yayınlanıyor. Kim milyoner olmak ister? Programlama sunucusunu devralır.

Filmografisi
Televizyon
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
1998-2002    Deli Yürek    Yusuf Miroğlu    Başrol oyuncusu
2001    Hayat Bağları    Kendisi    Konuk oyuncu
2003-2005    Alacakaranlık    Ferit Çağlayan    Başrol oyuncusu
2005-2007    Acı Hayat    Mehmet Kosovalı
2007    Beyaz Show    Kendisi    Konuk
2009-2011    Ezel    Ezel Bayraktar    Başrol oyuncusu
2012-2015    Karadayı    Mahir Kara
2018    Mehmed: Bir Cihan Fatihi    Fatih Sultan Mehmet Han
2019-günümüz    Kim Milyoner Olmak İster?    Kendisi    Sunucu
2023    Ahmet Mümtaz Taylan ile Empati    Konuk
İnternet
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2020    Alef    Kemal    Başrol oyuncusu
Sinema
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2001    Deli Yürek: Bumerang Cehennemi    Yusuf Miroğlu    Başrol oyuncusu
2004    Yazı Tura    Cevher
2006    Son Osmanlı Yandım Ali    Ali
2007    Kabadayı    Devran
2010    Ejder Kapanı    Akrep Celal
2012    Uzun Hikâye    Sosyalist Ali
2017    Cingöz Recai    Recai
Ödülleri
Yıl    Ödül veren organizasyon    Kategori    Proje
2005    12. Altın Koza Film Festivali    En İyi Erkek Oyuncu    Yazı Tura
2010    37. Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Ezel
Sadri Alışık Sinema Ödülleri    Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü    Ejder Kapanı
İsmail Cem Televizyon Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Ezel
2013    40. Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Karadayı
Altın Aslan Ödülleri    En İyi Drama Erkek Oyuncu
Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu
2017    44. Altın Kelebek Ödülleri    Kendi Mucizesini Yaratan Kahramanlar    Karadayı
2022    48. Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Erkek Sunucu    Kim Milyoner Olmak İster?

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
istanbul escort
antalya escort