Bobotie tarifi! MasterChef Bobotie nasıl yapılır?
Bademli lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Bobotie ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Bobotie iyi mi yapılır? Bobotie nedir? Bobotie iyi mi yapılır, Bobotie yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Bobotie yapıldı, evde klasik Bobotie yapıldı! İşte en hoş Bobotie!
BOBOTİE TARİFİ!
Bobotie
2 dilim bayat beyaz ekmek, doğranmış
60 ml (¼ su bardağı) süt
2 soğan, dilimlenmiş
30 ml (2 yiyecek kaşığı) tereyağı
454 gr (1 lb) kıyma
454 gr (1 lb) kıyma kuzu
3 diş sarımsak, ince doğranmış
10 ml (2 çay kaşığı) köri tozu
2,5 ml (½ çay kaşığı) öğütülmüş yenibahar
1 ml (¼ çay kaşığı) öğütülmüş karanfil
1 ml (¼ çay kaşığı) öğütülmüş kimyon tohumu
60 ml (¼ bardak) mango turşusu ya da kayısı reçeli
60 ml (¼ bardak) Sultaniye kuru üzüm
125 ml (½ su bardağı) file badem, kızartılmış
1 Granny Smith elması, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış
½ limonun rendeden geçirilmiş kabuğu
15 ml (1 yiyecek kaşığı) limon suyu
Kırpma
250 ml (1 su bardağı) süt
3 yumurta
4 defne yaprağı
YAPILIŞI
Izgarayı fırının ortasına yerleştirin. Fırını daha önceden 180°C’ye (350°F) ısıtın.
Bir kapta ekmeği sütle karıştırın. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Kitaba.
Yapışmaz bir tencerede soğanları tereyağında kavurun. Eti ilave edin ve kızarana kadar kızartın. Tuz ve biber.
Sarımsak ve baharatları ilave edip 1 dakika pişirin. Ateşten alın. Ekmeği ve öteki malzemeleri ekleyin. Baharatı ayarlayın. Yaklaşık 28 x 20 santimetre (11 x 8 inç) ölçülerindeki bir pişirme kabına eşit şekilde gösterim ve bastırın. 30 dakika pişirin.
Bir kapta süt ve yumurtaları çırpma teli sayesinde karıştırın. Tuz ve biber. Karışımı fırından çıkarıp direkt olarak fırın tepsisine dökün ve defne yapraklarıyla süsleyin. Yaklaşık 30 dakika ya da üstü güzelce kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Sarı pirinçle servis yapın .
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.