Jenna Ortega kaç yaşında, kimdir? Jenna Ortega filmleri ve dizileri neler?

Jenna Ortega kimdir? Jenna Ortega kaç yaşında? Jenna Ortega nereli? Jenna Ortega filmleri ve dizileri neler? Jenna Ortega ile ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz…

Jenna Ortega kimdir?

Jenna Ortega, 27 Eylül 2002’de Kaliforniya’nın Coachella Vadisi’nde altı çocuğun dördüncüsü olarak dünyaya geldi. Babası Meksikalı ve anası Meksika ve Porto Riko kökenlidir. Ortega’nın kariyeri sebebiyle “gerçekte düzgüsel bir yaşamı yoktu”. Geleneksel lise deneyimi, balo ve mezuniyet gibi mühim gençlik dönüm noktalarını kaçırılmış olduğu için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Amerikalı aktris. Kariyerine çocuk oyuncu olarak başladı ve komedi-drama dizisi Jane the Virgin (2014-2019) ile ön plana çıktı. Disney Channel’ın Stuck in the Middle (2016-2018) dizisindeki Harley Diaz rolüyle bu ödüle layık görüldü ve bu rolüyle Imagen Ödülü kazandı. 2019 senesinde Netflix’in stres filmi You’nun ikinci sezonunda Ellie Alves karakterini canlandırdı ve 2021’de Netflix’in Yes Day isimli dizisinde rol aldı.

Gençlik drama filmi The Fallout (2021)’daki rolüyle büyük beğeni topladı ve 2022’de ödüllü korku filmleri The Scream ve X’te rol aldı. 2022’de Çarşamba günü Netflix’in güldürü korku filmi dizisinde Addams’ı canlandırdı. bununla Altın Küre ve Aktörler Birliği Ödülü’ne aday gösterildi.

Mine Esen kaç yaşında, kimdir? Mine Esen niçin gündemde?

Mine Esen kaç yaşında, kimdir? Mine Esen niçin gündemde?

Filmografi
Filmler
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2013    Iron Man 3    Başkanın kızı    
Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2    Annie    
2014    The Little Rascals Save the Day    Mary Ann    
2015    Richie Rich    Darcy    Richie’nin en yakın arkadaşı
2018    Saving Flora    Dawn    
2019    Wyrm    Suzie    
2020    Bebek Bakıcısı: Katil Kraliçe    Phoebe Atwell    
2021    Yes Day    Katie Torres    
The Fallout    Vada Cavell    
2022    Çığlık    Tara Carpenter    
Studio 666    Skye Willow    
X    Lorraine Day    
American Carnage    Camila Montes    
2023    Scream 6    Tara Carpenter    Post-prodüksiyon
2024    Beetlejuice 2 †    TBA    Post-prodüksiyon
TBA    Finestkind    Nicky    Post-prodüksiyon
TBA    Miller’s Girl        Post-prodüksiyon
TBA    Winter, Spring, Summer, or Fall    Remi    Post-prodüksiyon
TBA    Untitled Trey        Post-prodüksiyon/
yapımcısı

Televizyon
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2012    Rob    Girl    Episode: “The Baby Bug”
CSI: NY    Aimee Moore    Episode: “Unspoken”
2013    Days of Our Lives    Hayley    Episode: “12062”
2014    Rake    Zoe Leon    Tekrarlanan rol
2014–2019    Jane the Virgin    Genç Jane Villanueva (12 yaşında)    Tekrarlanan rol
2015    Richie Rich    Darcy    Ana rol
2016–2018    Stuck in the Middle    Harley Diaz    Başrol
2016–2020    Prenses Elena    Prenses Isabel    Ana seslendirme rolü
2016    Elena and the Secret of Avalor    Prenses Isabel    Seslendirme rolü; tv filmi
2018    Bizaardvark    Izzy    Episode: “The BFF (Before Frankie Friend)”
2019–günümüz    Greenlerin Büyükşehir Maceraları    Gabriella Espinosa    Seslendirme rolü; bölüm 3
2019    You    Ellie Alves    Ana rol (Sezon 2)
2020    Home Movie: The Princess Bride    Prenses Buttercup    Episode: “The Fire Swamp”
2020–2022    Jurassic World Kretase Kampı    Brooklynn    Ana seslendirme rolü
2022–    Wednesday    Wednesday Addams    Başrol
2023    Saturday Night Live    Konuk oyuncu    Episode: “Jenna Ortega/The 1975
Müzik videoları
“Chapstick” (2017), by Jacob Sartorius
Ödüller ve adaylıklar
Yıl    Ödüller    Kategori    Yapımlar    Sonuç
2014    Fright Meter Awards    Best Ensemble Cast Performance    Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2    Adaylık
2015    International Online Cinema Awards    Best Ensemble in a Comedy Series    Jane the Virgin    Adaylık
2016    Imagen Awards    Best Young Actor – Television    Stuck in the Middle    Adaylık
2018    Imagen Awards    Kazandı
Best Children’s Programming    Prenses Elena    Kazandı
2018    Southampton International Film Festival    Best Lead Actress in a Feature    Saving Flora    Adaylık
2019    Imagen Awards    Best Young Actor – Television    Stuck in the Middle    Adaylık
Prenses Elena    Adaylık
2021    Imagen Awards    Best Actress – Feature Film    Yes Day    Adaylık
2022    MTV Movie & TV Awards    Most Frightened Performance    Scream    Kazandı
2022    Hollywood Critics Association Midseason Awards    Best Actress    The Fallout    Adaylık
2022    International Online Cinema Awards    Best Actress in a Limited Series or TV Movie    Adaylık
2023    Altın Küre Ödülleri    Altın Küre En İyi Kadın Oyuncu Ödülü – Müzikal ya da Komedi    Wednesday    Adaylık
2023    Primetime Emmy Ödülleri    Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Primetime Emmy Ödülü    Wednesday    Beklemede
2023    Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri    Komedi Dizisinde Kadın Oyuncu Tarafından Üstün Performans Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü    Wednesday    Adaylık

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
antalya masaj salonu
bodrum escort
antalya escort