Kalamar tarifi! MasterChef Kalamar nasıl yapılır?

Masterchef Türkiye yeni kısımda yarışmacılar en hoş Kalamar hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Kalamar hazırladı. Peki, Kalamar nedir? Kalamar iyi mi yapılır? Kalamar nedir?

KALAMAR TARİFİ!

• Yarım kg. kalamar

• 1 şişe maden suyu

• 1 çay bardağı beyaz un

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 tatlı kaşığı karbonat

• kızartmak için sıvı yağ

1 Öncelikle Kalamarları balıkçınıza temizletin ve halka halka doğrayın ya da doğranmasını sağlayın. Ardından sudan geçirin.

2 Geniş bir kasenin içerisine kalamarları koyun. Üstüne karbonat ve maden suyu ekleyin. Elinizle yoğurur gibi, sıkıp bırakarak bütün kalamarları yumuşatın. Zaman geçtikçe ilk ana göre kalamarların yumuşadığını göreceksiniz. Uzun bir müddet bu prosedürü yapın.

3 Hazırlanan yoğurduğunuz, marine ettiğiniz kalamarların üstünü streçle kapatıp buzdolabında minimum 3 saat buzdolabında bekletin.

4 Daha sonrasında Un ve tuzu karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalamarları una batırın her tarafını unla bulayın.

5 Kızartma tencerenizin içerisine sıvı hasım koyun. Ve kızdırın. Çok kızgın olmalı. Kızgın yağın içerisinde kalamarları kızartın. Kızaran kalamarları kağıt havlu üstüne alıp süzdürün. Servis tabağına koyun. Tarator sosla servis edin.

MasterChef Gündem Magazin Haberler

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
istanbul escort
antalya escort