Ömer Dizisi Reşat kimdir, nereli? Barış Falay kaç yaşında dizileri ve filmleri

Barış Falay kimdir? Barış Falay kaç yaşında? Barış Falay nereli? Barış Falay hangi filmlerde oynadı? Barış Falay dizileri neler? Ömer dizisi Reşat kimdir? Barış Falay ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Barış Falay kimdir?

Barış Falay, 9 Nisan 1972’de Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğdu. Babasının memurluğu sebebiyle Ankara, Diyarbakır gibi çoğu şehirde yaşadı. Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nin sonrasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Drama Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli hususi tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 2 sene çalıştıktan sonrasında 1997 senesinde oluşturulan kuruluş yarışmasıyla Kocaeli Belediye Tiyatrosu’nun sanatçısı oldu. Tiyatro serüveni Hamlet Adası’na kadar uzandı; Üç Kuruşluk Opera, Misafir, Kamyon, Roberto Zucco, Kırmızı Yorgunları, Azizname, Barış, Bahar Noktası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Karar Kimin ve daha çoğu tiyatro oyununu oynamaya devam etti. Barış Falay, 2023 yılı itibariyle 51 yaşındadır.

Deniz Kızının Hikayesi ve Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunlarını yönetti. Sıradan bir tiyatro mektebinde ders verdi. Aralık 2015’te Kocaeli Şehir Tiyatrosu’ndaki görevinden ayrıldı.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Nadı gibi güldürü dizilerinde ufak rollerde canlandırdığı etkin kişiliklerle tv kariyerine başlayan Barış Falay, televizyonda yorumladığı “Mucahit (Muco)” karakteriyle çıkış yaptı. Aliye dizisi. 2009-2011 yılları aralığında gösterilen Ezel dizisinde “Ali Kırgız (Plicker Ali)” rolünü canlandırdı. Bu rolüyle çoğu kişinin beğenisini kazanan Barış Falay, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Magazin Gazetecileri Derneği”. Oyuncu, 2011-2012 yılları aralığında gösterilen Al Yazmalım dizisinde “Cemşid” karakterini canlandırmıştır. 2013-2015 yılları aralığında gösterilen Medcezir dizisinde ise “Selim Serez” karakterini canlandırmıştır. Endemol Yapım’ın Paramparça dizisindeki “Harun Erguvan” karakteri.

7 Temmuz 2006 tarihinde oyuncu Esra Ronabar ile evlenen Barış Falay’ın “Rüzgar Mavi” (2009 senesinde vefat etmiştir) isminde bir oğlu bulunmaktadır.

The Uncanny Counter 3. sürem ne vakit çıkacak? The Uncanny Counter 3. sürem çıktı mı?

The Uncanny Counter 3. sürem ne vakit çıkacak? The Uncanny Counter 3. sürem çıktı mı?

Ayrıca Menajerimi Ara dizisinde “Kıraç Özdal” karakterini canlandırdı.

Tiyatro oyunları
Rol almış olduğu oyunlar
Yıl    Oyun    Rol    Yer
1993-1994    Mahmud ile Yezida        Ankara Devlet Tiyatrosu
1996-1997    Macun Okkası    
1997    Hamlet    Rosenerantz    Kocaeli Şehir Tiyatrosu
Üç Kuruşluk Opera        
Misafir        
1999    Roberto Zucco    Yaşlı Adam/Ağabey    
Kamyon        Kocaeli Şehir Tiyatrosu
2002    Kırmızı Yorgunları    
Aziznâme    
2004    Barış    Koro
Karar Kimin    
Bahar Noktası        
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz        
2008    Çatışmalar        Kocaeli Şehir Tiyatrosu
2011    Karanlıkta Komedi    
Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu)    Mc Murphy
2012    Rasat Zamanı    
2018    Asalet Kumkuması    
Yönettiği oyunlar
Yıl    Oyunc    Rol    Yer
2001    Bir Yaz Gecesi Rüyası        Kocaeli Şehir Tiyatrosu
Deniz Kızı Masalı        
Filmografisi
Televizyon
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
1995    Çiçek Taksi        
2001    Bizim Çocuklarımız        
90-60-90        
2002    Tatlı Hayat    Akıl hastası    
Yarım Elma        
Kuzenlerim    Engin Öğretmen    
Dadı    Şafak    51. bölüm
2004    Karım ve Annem    Coşkun    Mini dizi
2004-2006    Aliye    Mücahit Gürboğa (Müco)    
2006    Bebeğim    Yavuz Köroğlu    Mini dizi
2008    Çemberin Dışında    Mafya    
2009    İstanbul Çocukları        
2009-2011    Ezel    Ali Kırgız (Kerpeten Ali)    
2011-2012    Al Yazmalım    Cemşit Ateş    
2013-2015    Medcezir    Selim Serez    
2015-2017    Paramparça    Harun Erguvan    
2020-2021    Menajerimi Ara    Kıraç Özdal    Başrol oyuncusu
2023-    Ömer    Reşat Ademoğlu
2023    Yalı Çapkını    Konuk oyuncu
İnternet
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2023    İyi Adamın 10 Günü    Macit    Netflix filmi
Sinema
Yıl    Yapım    Rol    Notlar
2008    Şeytanın Pabucu    Niyazi    
Kirpi    Jilet Sadi    
2011    Ya Sonra    Cem Kantoğlu    
2021    Sen Ben Lenin    Komiser Erol    
Ödülleri ve adaylıkları
Yıl    Ödül    Kategori    Proje    Sonuç
Magazin Gazetecileri Derneği    En İyi Erkek Oyuncu    Ezel    Kazandı
2012    3. Altın Aslan Meslek Başarı Ödülleri   En Başarılı Erkek Drama Ödülü        Kazandı
2012    XII. Direklerarası Seyirci Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Kafesten Bir Kuş Uçtu    Kazandı
2014    5. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri   En İyi Yardımcı Erkek Dizi Oyuncusu (Dram)    Medcezir    Kazandı
 

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
antalya masaj salonu
bodrum escort
antalya escort