Pani Puri tarifi! MasterChef Pani Puri nasıl yapılır?

Hint mutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Pani Puri ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Pani Puri iyi mi yapılır? Pani Puri nedir? Pani Puri iyi mi yapılır, Pani Puri yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Pani Puri yapıldı, evde klasik Pani Puri yapıldı! İşte en hoş Pani Puri!

PANİ PURİ TARİFİ!

PURİ’LER İÇİN:

1 su bardağı irmik

3 yiyecek kaşığı ince buğday unu

1/4 çay kaşığı kabartma tozu

derin kızartma yağı

tuz

biraz su

PANİ İÇİN:

1/2 bardak demirhindi ezmesi

2 bardak su

2 yiyecek kaşığı kimyon tozu

birkaç taze kişniş yaprağı

1 yeşil biber

2 yiyecek kaşığı nane sosu

1 yiyecek kaşığı siyah tuz

2 yiyecek kaşığı palmiye şekeri

Yemeğin hazırlanışı:

PURİ’LER İÇİN:

İrmik, un ve kabartma tozunu bir salata kasesinde karıştırın. Tuz, su ekleyip yumuşak bir hamur harcı elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.

Hamurdan orta büyüklükte toplar yapın. Topları unla ince yuvarlaklar durumunda yuvarlayın.

Yağı bir tencerede ısıtın ve Purisleri aleni kahverengi oluncaya kadar kızartın. Fazla hasım gidermek için emici kağıt üstüne boşaltın. Soğumaya bırakın.

PANİ İÇİN:

Kişnişi ince ince doğrayın.

Tüm malzemeleri karıştırın. Tüm parçaları çıkarmak için bir süzgeçten geçirin.

MasterChef Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
istanbul escort
antalya escort