Tirit tarifi! MasterChef Tirit nasıl yapılır?

Balıkesir mutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Tirit ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Tirit iyi mi yapılır? Tirit nedir? Tirit iyi mi yapılır, Tirit yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Tirit yapıldı, evde klasik Tirit yapıldı! İşte en hoş Tirit!

TİRİT TARİFİ!

Malzemeler:

  • Yarım kilo kuzu eti
  • yarım kilo yoğurt
  • 2 tane soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tane kurutulmuş ekmek
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 tane defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak, tuz, karabiber
  • Süslemek için biber, domates

Tirit Yapılışı:

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış et tencereye alınır ve etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurulur. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tavada pişirilir. Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafif kıtırlaştırılır ve 2 santimlik kareler durumunda kesilerek servis tabağına aktarılır. Haşlanan etler alevden alınmadan 10 dakika ilkin tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra alevden alınır. Suları ile beraber etleri ekmeklerin üstüne boşaltılır. Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturup acısı çıkartılır. Etlerin üstüne sarımsaklı yoğurt yayınlır. Ardından üstüne soğanlar koyulur. Maydanoz yaprakları doğranıp soğanların üstüne serpiştirildikten sonra servis yapılır.

MasterChef Gündem Magazin Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bir yanıt yazın

pendik escort
pendik escort
istanbul escort
antalya masaj salonu
bodrum escort
antalya escort