Torta Mimosa tarifi! MasterChef Torta Mimosa nasıl yapılır?

Yöresel lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Torta Mimosa ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Torta Mimosa iyi mi yapılır? Torta Mimosa nedir? Torta Mimosa iyi mi yapılır, Torta Mimosa yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Torta Mimosa yapıldı, evde klasik Torta Mimosa yapıldı! İşte en hoş Torta Mimosa!

TORTA MİMOSA TARİFİ!

Pandispanya :

• 3 büyük tüm yumurta

• 3 büyük yumurta sarısı

• 160 gr toz şeker

• 70 gr ’00 unu

• 95 gr patates nişastası

• 1 limonun rendeden geçirilmiş kabuğu

• 1 paket vanilya (veya ekstraktı)

• 1 tutam tuz

Diplomatik krema:

• 450 gr taze tam yağlı süt

• 6 tane oldukça taze orta boy yumurta sarısı

• 150 gr şeker

• 30 gr ’00 unu

• 20 gr patates nişastası

• 1 yiyecek kaşığıvanilya özü

• 200 gr sıvı krema + 1 – 2 yiyecek kaşığı pudra şekeri (muhallebi soğuyunca ilave edilecek)

Islak için:

• 2 bardak su

• 3 yiyecek kaşığı şeker

• 2 – 3 yiyecek kaşığı belirlediğiniz rom, cadı, gran marnier ya da alkolsüz vanilya likörü ya da 1 kalın kesilmiş limon kabuğu

Mimoza pastası iyi mi yapılır?

Öncelikle yumurtaları şeker, ince rendeden geçirilmiş limon kabuğu, bir tutam tuz ve vanilya ile beraber elektrikli çırpma teli ya da planet mikser kullanarak en oldukça hızda çırpın. Çok hafif, köpüklü, oldukça yoğun ve kütlesi dört katına çıkan kompakt bir karışım elde etmelisiniz. Daha sonra daha önceden elle elenmiş olan un ve nişastayı 3 aşamada ilave edip bir spatula sayesinde aşağıdan yukarı doğru, karışımı dağmayacak şekilde yavaş yavaş karıştırın.

Son olarak hamur harcını daha önceden yağlanmış ve unlanmış bir tavaya aktarın ve oldukça sıcak 180° statik fırında orta kısmında aşağı yukarı 35 dakika pişirin. Yüzeyde altın bir kabuk oluşana ve kürdan kuru çıkana kadar minimum 30 dakika açmadan!

Daha sonra fırından çıkarın ve tencerede 15 dakika soğumaya bırakın. Pastanın kenarlarını bıçakla gevşetin, kalıbı açın ve pasta rafında soğumaya bırakın.

Daha sonra yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile elektrikli mikserle 3 dakika, karışım iyice kabarıp köpürene kadar çırparak iç harcını hazırlayın. Çırpmaya devam ederken nişasta ve unu ekleyin. Karışım kadifemsi olmalıdır. Ayrı olarak sütü vanilya ile ısıtın ve turunçgillerin kabuklarını ikiye bölün. Kaynamaya başlayınca kabuklarını çıkarın ve çırpılmış yumurtaların üstüne dökün. Alevi hafif indirin. Ancak süt yumurtaları deldiğinde kremayı hızla karıştırın ve bunun yanı sıra ısıyı kapatın. Kremayı derhal bir kaseye dökün, üzerini streç filmle örtün ve soğumaya bırakın. Karışımı kremsi hale getirmek için fakat tamamiyle soğuduğunda el çırpma teli ile karıştırın ve daha önceden çırpılmış kremayı ekleyin; aşağıdan yukarı doğru birleştiriyor.

Mimoza pastasını birleştirin

Ancak pandispanya oldukça soğuduğunda buzdolabında 40 dakika ya da buzlukta 15 dakika bekletmenizi öneri ederim, 3 ince dilim kesin.

Daha sonra ilk diskteki kahverengimsi kısmın tamamını kazıyın, bunu ufak bir bıçakla yanıksız sarı bir taban elde edinceye kadar titiz bir halde yapın ve aşağı yukarı 1 cm ya da birazcık daha ufak çoğu ufak parçayı dilimleyin.

Son olarak kalan iki tabanı üst üste getirin.

Daha sonra 20 cm’lik bir çap hesaplayın ve 20 cm çapında iki tabaka elde etmek için iki tabanı bıçakla beraber kesin.

Son olarak, kalan parçaları dekorasyon için diğer parçalar yapmak için kullanın!

Daha sonra su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Şekeri eritin ve sonrasında tatlandırın! Limon kabukları kullanıyorsanız hepsini beraber pişirin. Kullanmadan ilkin tamamiyle soğumaya bırakın.

Son olarak pastane soğuyunca dış ilişkiler uzmanı kremasını hazırlayın, daha önceden çırpılmış kremayı pudra şekeriyle beraber ilave edip aşağıdan yukarı doğru yavaşça karıştırın.

Mimoza pastasını süsleyin

Öncelikle pandispanyanın ilk dairesini pastayı servis edeceğiniz siniye yerleştirin. Dışarıdan başlayarak kaşıkla hafif ıslatın. 3 – 4 kaşık kafi olacaktır! Lütfen bilhassa alt katmanda aşırıya kaçmayın.

Daha sonra ilk kat kremayı, yeni bir kat pandispanyayı, en son yeni bir kat kremayı ilave edin ve kremayı yuvarlak uçlu bir mutfak bıçağıyla pastanın her tarafına sürün:

MasterChef Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bir yanıt yazın

pendik escort
istanbul escort
istanbul escort
antalya masaj salonu
bodrum escort
escort istanbul